تقارن و عدم تقارن 😑

تقارن و عدم تقارن 😑

  • نویسنده: الهه نصیری
  • تاریخ: 1401/02/30

عدم تقارن خارج از بحث ژنتیک، زمانی اتفاق میافته که عضلات یه قسمتی از بدن به نسبت قسمت دیگر بدن رشد بیشتری کردند و در نتیجه یک طرف قوی و طرف دیگه به نسبت ضعیفتر شده. این یعنی در یک سمت انقباض دائمی و در سمت دیگه کشش دائمی وجود داره. هرچقدر از اهمیت این مطلب بگم، کمه. 

حالا بگم موضوع فقط به اینجا ختم نمیشه، خیلی از دردهایی که توی بدن اتفاق میافته ناشی از این عدم تقارنه، مثل کمردرد، گردن درد، زانو درد، کیفوز (قوز پشت)، دردهایی در ناحیه لگن و باید بگم این عدم تقارن کل ساختار آناتومی رو بهم میزنه و با فشار و درد در نواحی مختلف خودش رو بروز میده و‌ معمولاً برای علت بوجود اومدن این مشکل کاری انجام نمیشه که اصولی باشه، دارو یا تمرینات مقطعی برای زمان کوتاه زمان میده و در بلند مدت پاسخی نمیده.

اقدامی که خیلی مهمه توجه به الگوهای بدنمون در طول روزه و اینکه هر کاری داریم انجام میدیم پوزیشن بدن در حالتی باشه که متقارن باشه و الگوهای غلط نشستن مثل پار رو پا و یا یک پا جمع و یک پا صاف رو و یا لم دادن به یک طرف و کلی از الگوهای نامتقارن رو کنار بزنیم و در حالتی حواسمون باشه که وزن یکسانی به طرفین تقسیم بشه. 

حتی زمان ورزش باید حواسمون باشه روی هر دوطرف بدن به یک اندازه و با فشار یکسان و دفعات یکسان کار کنیم. در نهایت هیچ چیزی به اندازی آگاهی لحظه به لحظه روی بدن و درواقع بدن آگاهی نمیتونه کمک کنه. اصلاً هدف اصلی ورزش چیزی نیست جز بدن آگاهی.